• riool lekkage

Kelderlekkage

Methode: onderzoek naar lekkage kelder
Bij: vochtproblemen in vloer en wanden van kelder
Hoe: vochtmethodiek en/of datalogging en/of infraroodtechniek en/of kleurstoftechniek

Wanneer is een onderzoek naar een lekkage in de kelder nodig?

Zijn de vloer en muren van de kelder van een woning, gebouw of (bedrijfs)pand vochtig? Dan kan het zijn dat er sprake is van een kelderlekkage. Er zijn verschillende soorten kelderlekkages. De meest voorkomende is een lekkage in de aansluiting tussen de vloer en de wand (kim). Maar ook wand- en vloerlekkages door optrekkend of doorslaand vocht komen regelmatig voor.

Hoe kan AB Klimaatbeheersing een kelderlekkage opsporen?

Na een telefonische intake maken wij een afspraak, komen we bij u langs en sporen we de kelderlekkage op. Afhankelijk van de klachten zetten we verschillende methodes in om een lekkage in de kelder op te sporen.

De meest gebruikte methode is een vochtmeting. Met speciale apparatuur meten we hoeveel vocht er in de wanden en/of vloer zit. Ter ondersteuning gebruiken we ook dataloggers en/of de infraroodtechniek. Dataloggers zijn kleine meetinstrumenten die we een aaneengesloten periode in de kelder laten staan. De meetresultaten geven ons een goed inzicht in de kwaliteit van de luchtvochtigheid in de kelder. Met de infraroodtechniek maken we thermografische opnames om koude- en warmtebruggen op te sporen. In een aantal gevallen gebruiken we ook de kleurstoftechniek. Hiermee maken we een lek zichtbaar.

Aan hakken en breken doen we niet. Met geen enkele van onze technieken beschadigen we dus iets.

Wat kan ik verwachten?

U ontvangt van ons een uitgebreid en onafhankelijk verslag van het onderzoek. In dit verslag staan de meetresultaten, eventuele thermografische opnames, grafieken en foto’s. We geven aan waar de kelderlekkage zit en geven u ook advies hoe u deze lekkage kunt oplossen.

Goed om te weten: AB Klimaatbeheersing is volledig onafhankelijk. We verrichten geen herstelwerkzaamheden en hebben er dus geen enkel belang bij om ons advies in een bepaalde richting te sturen.

Meer weten?

Wilt u weten of wij uw kelderlekkage kunnen opsporen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op:

073-6447092
info@abklimaatbeheersing.nl