• daklekkage

Lekkage plat dak

Methode: onderzoek naar lekkage plat dak
Bij: lekkage plat dak, meten waterdichtheid plat dak
Hoe: met rookgas en/of kleurstof

Wanneer is een onderzoek naar een lekkage plat dak nodig?

Is het vochtig of nat in een kamer of gebouw na een hevige regenbui of stevige windvlaag? Dan kan het zijn dat het platte dak lekt. Zo’n daklekkage kan ontstaan door verkeerde montage, slijtage of beschadigingen. AB Klimaatbeheersing kan een daklekkage opsporen. Ook als u het platte dak preventief wilt laten controleren op waterdichtheid, kunt u bij ons terecht.

Hoe kan AB Klimaatbeheersing een lekkage plat dak opsporen?

Na het maken van een afspraak, komen we bij u langs om de lekkage op te sporen. Afhankelijk van de klachten (en of u een plat dak met bitumenlaag of met epdm heeft), bepalen we welke van onze methodes we gebruiken.

De meest gebruikte methode is rookgas. Hiervoor maken we een klein gaatje in het platte dak, waarop we onze rookgasmachine aansluiten. Daar waar de rook op het platte dak ontsnapt, zit het lek. In sommige gevallen werken we ook met kleurstof. Als de kleurstof in uw woning, gebouw of (bedrijfs)pand zichtbaar wordt, weten we waar het lek zit.

Belangrijk om te weten: om de rookgastechniek op het platte dak toe te kunnen passen, moeten we een gaatje in het dak maken. We zorgen er uiteraard voor dat het gat direct gedicht wordt (door ons of een dakdekker).

Wat kan ik van AB Klimaatbeheersing verwachten?

Na het onderzoek ontvangt u van ons een onafhankelijke en uitgebreide rapportage. In deze rapportage staan de meetresultaten met grafieken, opnames en foto’s. We beschrijven waar de daklekkage zit en geven u advies hoe u de lekkage kunt oplossen.

Goed om te weten: AB Klimaatbeheersing is volledig onafhankelijk. We verrichten geen herstelwerkzaamheden en hebben er dus geen enkel belang bij om ons advies in een bepaalde richting te sturen.

Meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over hoe wij een daklekkage opsporen.

073-6447092
info@abklimaatbeheersing.nl